Αγαπητέ/ή ασφαλισμένε/-η του ΕΟΠΥΥ,
θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας εξυπηρετεί το 95% των αναγκών των πολιτών της χώρας για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Με εξειδικευμένους και έμπειρους Ιατρούς και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε καλαίσθητες και φιλικές εγκαταστάσεις, είμαστε καθημερινά δίπλα σας, με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες σας.

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ συστηματικά τα τελευταία χρόνια είναι άκρως ελλειμματικός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός να επιβάλλει απίστευτες περικοπές στους ιδιώτες παρόχους, αμείβοντάς τους μόλις με το 40% της αρχικής αξίας των εξετάσεων και σε αρκετές περιπτώσεις με το 20% αυτών.

Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εισπράττουμε διαρκώς υποσχέσεις για απομείωση των περικοπών. Τα τρία τελευταία χρόνια, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Οι περικοπές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο!

Οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας βρίσκονται ένα στάδιο πριν την χρεωκοπία. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να αναγκαστούν να «στοιβάζονται» στα Δημόσια Νοσοκομεία για μία ακτινογραφία ή μία εξέταση αίματος.

Για το λόγο αυτό, το σύνολο των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινοεργαστηριακής ιατρικής, με τη στήριξη των Ιατρικών Συλλόγων, αποφάσισαν στις 23, 24 και 25 Μαΐου να παραμείνουν κλειστές.

Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση να αυξηθεί η δική σας δαπάνη.

Ζητάμε όμως:
• Η κυβέρνηση να σεβαστεί το έργο και την προσφορά μας.
• Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.
• Να εκμηδενιστούν οι περικοπές μας.
Αν δεν εισακουστούμε, δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία σας. Αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε τη χρεωκοπία, ούτως ώστε να είμαστε δίπλα στην υγεία σας με αξιοπιστία και υπευθυνότητα.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ., Π.Ο.Σ.Κ.Ε., ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., ΠΑΝ.Ι.ΔΙ., Π.Ε.Ε.ΒΙ., Π.Ε.Ε.Α., ΣΕΙΠΙ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΝ.Ι.–Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ., Ε.Ι.Μ.-Β.Λ.