Η παρούσα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να προστατεύσουμε εσάς και τους γύρω σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η παρούσα γνωστοποίηση είναι συμπληρωματική της Δήλωσης Εχεμύθειας - Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξεταζόμενων η οποία διατίθεται στη γραμματεία.

Νομική βάση και σκοπός επεξεργασίας

Η υφιστάμενη νομοθεσία του Ν. 4624/2019 και του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016, που επιτρέπει τη χρήση και την κοινοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών ασθενούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία τίθεται σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Το σύστημα υγείας και κοινωνικής μέριμνας αντιμετωπίζει σημαντικές πιέσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19. Οι πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας είναι απαραίτητες για την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι πληροφορίες αυτές είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την έρευνα, την παρακολούθηση, και τη διαχείριση της πανδημίας.

Χρόνος διατήρησης

Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 θα περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω σκοπών και θα διατηρούνται για όσο διάστημα ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Διαβίβαση σε άλλους φορείς

Στην τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβάλλεται να διαβιβάζουμε πληροφορίες για την υγεία σας σε αρμόδιους για την διαχείριση της οργανισμούς, όπου ο νόμος ορίζει. Ενδέχεται να μοιραστούμε προσωπικά δεδομένα ασθενών με οργανισμούς υγείας και περίθαλψης και άλλους φορείς που ασχολούνται με την παρακολούθηση ασθενειών για τους σκοπούς της προστασίας της δημόσιας υγείας, παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στο κοινό και παρακολούθησης και διαχείρισης της πανδημίας, (όπως ΕΟΔΥ υπό το πρίσμα της εθνικής νομοθεσίας του άρθρου 10 του Ν.4633/2019).

Για οποιοδήποτε ερώτημα σχετικό με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να μας στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.